Zorg om mrl's op groente en fruit (video)

Milieudefensie en voedselwaakhond Foodwatch tonen in een analyse aan dat de wettelijke normen voor gewasbeschermingsmiddelen op groenten en fruit in bijna 10 procent van de gevallen niet voldoet.

Zorg+om+mrl%27s+op+groente+en+fruit+%28video%29
© Nieuwe Oogst

Televisieprogramma Radar besteedde gisteren aandacht aan het onderzoek van beide organisaties. In het onderzoek van de Weet wat je eet-organisaties zijn in totaal bijna duizend groenten- en fruitproducten geanalyseerd op restanten van gewasbeschermingsmiddelen.

D66 heeft al aangekondigd om naar aanleiding van het onderzoek Kamervragen te gaan stellen. Milieudefensie en Foodwatch maken zich vooral zorgen omdat de mrl's (maximale residu limiet) van de gewasbeschermingsmiddelen niet zijn aangepast aan het veranderende voedselpatroon van mensen.

Kwetsbare groepen

Volgens de berichtgeving zijn de gezondheidsrisico's het grootst bij kwetsbare groepen als baby's en peuters. Milieudefensie en Foodwatch vinden het onbegrijpelijk dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit niet optreedt als een product de gezondheidsnorm overtreedt.

De Weet wat je eet-organisaties vragen de overheid met spoed om de onveilige wettelijke normen voor gewasbeschermingsmiddelen te herzien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer