Trots

Trots
© Maartje van Berkel

Dit is mijn tweede jaar als voorzitter van het LAJK en ik merk de laatste tijd dat ik steeds vaker trots ben. Niet op mezelf, maar op de leden van het LAJK.
Zo was ik in december trots op onze stand op de RMV in Venray. En vooral was ik trots op de inzet van de jonge boeren die hier een of meerdere dagdelen hebben gestaan.
Ook ben ik trots op de opmerkingen die we vanuit verschillende kanten krijgen. Bijvoorbeeld vanuit het NAJK: ‘Jullie in Limburg hebben altijd wel een opmerking...’. Maar de zin erachteraan: ‘Waren alle provincies maar zo actief en accuraat met reageren, dan bereikten we nog meer!’ zegt eigenlijk alles.
Trots ben ik ook op de vele activiteiten die afdelingen met veel enthousiasme organiseren. Trots op het groeiende ledenaantal, van jonge agrariërs en niet te vergeten agrarische jongeren. Trots op het feit dat er vanuit politiek Limburg veel interesse is om deel te nemen aan een debat dat we mogelijk gaan organiseren.
Gaat het dan vanzelf? Absoluut niet! We hebben als LAJK-organisatie ook regelmatig discussies. Want we moeten allemaal scherp blijven en elkaar wakker houden. En wanneer het weer de vierde avond op rij is dat ik bezig ben voor het LAJK gaat het ook niet altijd meer van harte. Maar, meestal ben ik achteraf tevreden. Levert het direct iets op? Nee, lang niet altijd. Maar toch weet ik dat ik zeker niet de enige ben die zo denkt en bezig is om samen te bouwen aan de toekomst. Naast de activiteit en bijdrage van veel agrariërs voor en tijdens de carnaval, is de LIV weer een goede gelegenheid het LAJK uit te dragen naar buiten. Wil je helpen, graag! Mail of bel even wanneer, dan kunnen we dit inplannen. Of kom gewoon langs.
Maar zeker zo belangrijk is om iedere dag uit te dragen dat we allemaal ‘Proud to be a (young) farmer’ zijn!

Mat Winkelmolen,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer