Topmelkkoeop keuring

Nog nooit heeft een koe in Nederland zo veel melk geproduceerd als Manfred-dochter Dora 442 van melkveehouder Corné Machielsen uit Prinsenbeek. De koe passeerde op 2 februari een melkproductie van 191.612 kilo. Dat was het oude record, dat stond op naam van Josie 139, een Sunny Boy-dochter van een melkveebedrijf in Aarlanderveen.
De 15-jarige Dora 442 beschikt volgens Machielsen naast de uitstekende productie-eigenschappen over prima beenwerk en een goed karakter. Vorige week vrijdag bracht hij de koe zelfs nog in de ring tijdens de West-Brabantse Wintershow in Etten-Leur. Hier is altijd extra aandacht voor koeien met een hoge levensproductie. Dora 442 werd deze dag gehuldigd als publiekskampioene.
De overige kampioenen waren Windbrook-dochter Southland Windbrook Gina van Southland Holsteins uit Teteringen bij de vaarzen. Zesty-dochter De Rith Tetje 204 van Adrion en Lisette van Beek won bij de oudere koeien en HBC Goldwyn Daydream (V. Goldwyn) van Bart en Lars van Loenhout uit Prinsenbeek pakte de titel in de middengroep.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer