Taxatie muizenschade

Friesland - Het Faunafonds laat vanaf 15 februari de schade door muizen in Friesland taxeren. Zo’n zestien tot twintig taxateurs zullen taxeren, zegt Gijs Overheul van Overheul Agro, die de taxaties uitvoert.

Boeren die schade gemeld hebben bij het meldpunt muizenschade van LTO Noord en het Actiecomité Muizen hebben deze week een brief gekregen met informatie over de taxatie.
‘Op dit formulier moeten ze gegevens invullen zoals de bedrijfsgegevens, contactgegevens, schadepercelen, oppervlakte en de digitale plaatsaanduiding (coördinaten). Het formulier moet uiterlijk 10 februari bij het meldpunt binnen zijn’, zegt Wiebren van Stralen van LTO Noord.
Het actiecomité en LTO Noord adviseren boeren om alleen die percelen te laten taxeren die ook echt zwaar beschadigd zijn. ‘Percelen die uit zichzelf kunnen herstellen of die met een klein beetje graszaad weer op gang geholpen kunnen worden, kunnen beter niet getaxeerd worden.’
Bovendien moeten ondernemers goed afwegen of de taxatie van muizenschade niet ten koste gaat van hun mogelijkheden voor een vergoeding van ganzenschade.
Na een eerste bezoek van de taxateur legt deze een tweede bezoek af om de schade vast te stellen. Deze eindtaxatie vindt half april plaats, vóór de eerste snede.
Provincie Fryslân betaalt de taxatiekosten, die op zo’n 200.000 euro liggen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer