Enig herstel suikerprijzen

Op de internationale suikermarkten zijn de noteringen voor suiker afgelopen maand met 10 tot 15 procent gestegen.

Enig+herstel+suikerprijzen
© Joost Hazelhoff

In Londen steeg de notering voor witte suiker op levering in maart met 4,22 euro tot 34,87 euro per 100 kilo. Voor ruwe suiker noteerde de beurs in New York ruwe suiker op 29,58 euro per 100 kilo. Dat is 3,71 euro meer dan een maand geleden.

Ethanol bijmengen

Reden voor de opleving is onder meer de aankondiging van Brazilië om meer belasting op fossiele brandstof te gaan heffen. Verder verhoogt de regering ook het bijmengpercentage van ethanol van 25 naar 27 procent.

Overigens is de Braziliaanse suikeroogst goed ondanks de droogte. Met name suikergehalte is hoger dan het vijfjarig gemiddelde. Vanwege de lage suikerprijzen wordt vermoedelijk 56,8 procent van de suikerriet van de oogst van dit jaar verwerkt tot ethanol.

Wereldvoorraad

Analistenbureaus gaan er nog steeds vanuit dat in 2014-2015 de productie en consumptie van suiker wereldwijd in evenwicht zal zijn. Veel effect op de prijs zal dat nog niet hebben. De wereldvoorraad is 73 miljoen ton en dat is genoeg voor maar liefst 21 weken consumptie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer