Laagste suikerprijs in vier jaar

Uitstekende oogstberichten uit Brazilië, Thailand en India zorgen voor een daling van de suikernoteringen op de internationale markten tot het niveau van juni 2010.

Laagste+suikerprijs+in+vier+jaar
© Marcel Bekken

Wereldwijd is de vraag naar suiker op dit moment gering ondanks de lage prijzen, blijkt uit het verslag van het Brussels suikeroverleg. Daarbij komt dat een forse daling van de olieprijs de laatste maanden ongunstig is voor de productie van bioethanol.

Wereldwijd is de productie van suiker dit jaar hoger dan het verbruik. Voor het seizoen 2014-2015 is er meer evenwicht verwachten analysebureaus. Echter wijzen ze erop dat zolang er een theoretische wereldvoorraad is van 76 miljoen ton suiker een herstel van de noteringen niet aannemelijk lijkt.

Subsidie en compensatie

Deskundigen in het suikeroverleg melden dat India werkt met een transportsubsidie bij de uitvoer van suiker. Vanuit Brazilië komen geruchten dat de suikersector wordt ondersteund in de vorm van belastingcompensatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer