Rabobank: in 2015 meer balans suikermarkt

Voor komend jaar verwacht Rabobank dat vraag en aanbod op de wereldmarkt voor suiker weer dichter bij elkaar komen.

Rabobank%3A+in+2015+meer+balans+suikermarkt
© Nieuwe Oogst

Meer balans op de markt zal een positief effect hebben op de prijsvorming. Afgelopen maand daalden de suikernoteringen op de internationale termijnmarkten tot het laagste niveau sinds jaren.

Wereldvoorraden

Uit het meest recente kwartaalrapport over de suikermarkt blijkt dat Rabobank ervan uitgaat dat de wereldvoorraden aan suiker in het seizoen 2014-2015 weer zullen inkrimpen.

In een eerder rapport ging Rabobank voor 2013-2014 uit van een overschot op de suikermarkt van 1,4 miljoen ton ruwe suiker. Voor komend jaar rekent de bank inmiddels met een suikerbehoefte die 3,2 miljoen ton groter zal zijn dan de suikerproductie wereldwijd.

Thailand en China

Met name voor landen als Thailand en China is de verwachting dat de suikerproducties voor het seizoen 2014-2015 zo'n 9 procent lager zullen zijn dan het afgelopen jaar. Ook is de suikeroogst in Brazilië voor komend jaar volgens Rabobank naar beneden bijgesteld.

Daarentegen oogst de Europese Unie 8 procent meer suiker dan in 2013. Verder meldt ook Australië met 32 miljoen ton rietsuiker de hoogste suikeropbrengst van de afgelopen vijf jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer