Eerste+geval+PED+in+Belgi%C3%AB
Nieuws
© Archieffoto: Marcel Bekken

Eerste geval PED in België

Begin deze week is een eerste geval van porciene epidemische diarree (PED) ontdekt in België. Het virus werd aangetroffen op een vleesvarkensbedrijf in het zuiden van de provincie Henegouwen, meldt Vilt.

De ziekte werd vermoedelijk via besmet transport op het bedrijf gebracht. 'Aangezien er geen sprake is van sterfte, hebben we een sterk vermoeden dat het om een milde variant gaan. Onderzoek dat dit kan bevestigen, loopt nog', aldus Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ).

In Nederland werd deze week het 10e geval van PED geregistreerd.

Meer over PED zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 12°
  30 %
 • Donderdag
  15° / 13°
  80 %
 • Vrijdag
  15° / 8°
  60 %
Meer weer