Opnieuw subsidie op brede weersverzekering

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) heeft de subsidieregeling voor de brede weersverzekering voor akkerbouwers opnieuw in de Staatscourant laten publiceren.

Opnieuw+subsidie+op+brede+weersverzekering
© jansimons.nl

Het betekent dat akkerbouwers ook in 2015 een tegemoetkoming krijgen in de premie voor de verzekering tegen schade door zware regenval, strenge vorst, hagel, storm of zware sneeuwval.

In een reactie zegt Dijksma dat een goede verzekering tegen economische verliezen door extreme weersomstandigheden van groot belang is. 'De klimaatverandering maakt de sector kwetsbaarder. Deze regeling moet akkerbouwers over de drempel helpen om deze risico af te dekken.'

POP-gelden

De subsidie wordt betaald uit de Europese POP-gelden. De bijdrage op de premie voor de brede weersverzekering is net als voorgaande jaren weer maximaal 65 procent.

Voor 2015 is een budget beschikbaar van 9 miljoen euro voor de subsidieregeling. Als dat plafond is bereikt, wordt de subsidiebijdrage per afgesloten verzekering lager.

Niet voorschieten

De subsidie wordt komend jaar voor het eerst rechtstreeks uitbetaald aan de verzekeraar. Het betekent dat de akkerbouwer de verzekeringspremie niet hoeft voor te schieten.

De overheid stimuleert sinds 2010 de brede weersverzekering om de sector weerbaarder te maken. Een grote deelname is van belang om de verzekeringspremie te drukken. Op termijn hoopt de overheid dat er voldoende deelnemers zijn en een subsidie niet meer nodig is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer