Porcopol+gaat+stoppen
©

Porcopol gaat stoppen

De onderlinge verzekering voor varkenshouders Porcopol gaat stoppen. De activiteiten worden per 31 december 2012 beëindigd, zo is op een ledenvergadering besloten.

Porcopol is 10 jaar geleden opgericht om zeugenbedrijven te kunnen verzekeren tegen de financiële gevolgen van de ziekte van Aujeszky. Later kwam daar een verzekering bij voor de kosten van leegstand na een ruiming wegens mond-en-klauwzeer of varkenspest.

Minder risico

In al die jaren heeft Porcopol geen enkele schade hoeven te vergoeden. Betere bedrijfshygiëne, monitoring en herstructurering van de varkenshouderij hebben bovendien de kans op een uitbraak aanzienlijk teruggebracht.

Daardoor is de belangstelling flink teruggelopen. In 2006 waren er 119 leden, nu zijn dat er nog 70. De vakgroep LTO Varkenshouderij en de NVV voelen niet voor pogingen om de verzekering nieuw leven in te blazen, daarom is nu besloten het doek te laten vallen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer