%27Pas+op+met+assurantietaks%27
© Nieuwe Oogst

'Pas op met assurantietaks'

Denk nog eens heel goed na over de voorgenomen verhoging van de assurantiebelasting. Dat vragen 7 organisaties in een brief aan de Tweede Kamer.

Maandag debatteert de Kamer over het Belastingplan 2013. Daarbij komt ook het voorstel van VVD en PvdA aan de orde om de assurantiebelasting te verhogen van 9,7 naar 21%.

Lastenverzwaring

Voor bedrijven zou dat een lastenverzwaring inhouden van € 1.000 tot € 2.000 per jaar. Voor sommige agrarische bedrijven kan het zelfs oplopen tot een veelvoud daarvan.

De organisaties, waaronder LTO Nederland, wijzen erop dat de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven ten opzichte van andere EU-landen zal verslechteren. Bovendien staat de verhoging haaks op initiatieven om bepaalde verzekeringsproblemen op te lossen, zoals een brede weersverzekering in de agrarische sector.

Crisis

‘De bijdrage van het bedrijfsleven om Nederland uit de crisis te krijgen is essentieel, net zoals de basisbehoefte om bedrijfsrisico’s af te dekken. Een forse lastenverzwaring hoort daar niet bij’, aldus de brief.

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer