Dijksma+in+laarzen+van+veehouder+Lubbersen
Nieuws
© Gerard Vrakking

Dijksma in laarzen van veehouder Lubbersen

De laarzenactie van LTO Nederland is afgesloten. Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) stapte maandag even in de laarzen van de melkveehouders Wim en Els Lubbersen in Holten.

Enkele honderden boeren nodigden eerder dit jaar door middel van een ingestuurde kaart de staatssecretaris uit om eens in hun laarzen te komen staan. Bij de familie Lubbersen kwam het er ook werkelijk van.

Bedrijfsopvolgers

Dijksma bekeek onder meer de vrijloop stal waar de mest van de koeien op natuurlijke wijze wordt gecomposteerd. Tijdens een uitvoerig gesprek in de huiskamer kwam onder meer de vraag aan de orde of er voor de zonen Kevin en Twan nog toekomst is op het bedrijf wanneer zij zouden willen opvolgen.

‘Het was een heel open gesprek met het hele gezin’, vertelt Wim Lubbersen. Hij merkte dat de staatssecretaris echt geïnteresseerd was in wat er allemaal speelt op het bedrijf.

Zinvol

LTO-bestuurder Siem Jan Schenk overhandigde Dijksma een bloemlezing van de reacties die de afgelopen maanden binnenkwamen. Hij noemt de laarzenactie en het afsluitende bedrijfsbezoek heel zinvol.

‘Zo hebben we nog eens goed duidelijk gemaakt wat de invloed is van nieuwe wetten en beleidsvoornemens op de boeren en tuinders. Centrale boodschap was dat er ruimte moet zijn om te ondernemen. Steeds maar doorgaan met afknijpen is schadelijk voor de bedrijfsvoering’, aldus Schenk.

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer