Ik heb nog geen of een foutieve fosfaatreferentieopgave ontvangen, wat moet ik doen?

Het wetsvoorstel verantwoorde groei melkveehouderij is door de Eerste en Tweede Kamer aangenomen. Wijzigingen in de melkveefosfaatreferentie moeten vóór 1 februari 2015 worden doorgegeven.

Melkveehouders krijgen vanaf 2015 te maken met een nieuw stelsel: verantwoorde groei melkveehouderij. Met dit stelsel wil de overheid verantwoorde groei van melkveebedrijven mogelijk maken.
Hiervoor krijgen alle melkveebedrijven een ‘melkveefosfaatreferentie’ op basis van het door melkvee geproduceerde fosfaatoverschot in 2013. De melkveefosfaatreferentie 2013 is de mestproductie (in kilo fosfaat) van het in 2013 op uw bedrijf gehouden melkvee - de fosfaatruimte op basis van de oppervlakte grond die u in 2013 bij uw bedrijf in gebruik had. Mijn.rvo.nl/verantwoorde-groei-melkveehouderij geeft informatie over hoe de melkveefosfaatreferentie voor uw bedrijf bepaald is. Wijzigingen aanbrengen kan via ‘Direct regelen’, bijvoorbeeld als u meent dat de door RVO bepaalde referentie niet juist is.
Geef wijzigingen zo snel mogelijk door. Doe dit in ieder geval voor 1 februari 2015, dan wordt uw reactie nog meegenomen bij de vaststelling van de definitieve melkveefosfaatreferentie. Reacties die daarna ontvangen worden, kan RVO niet meer meenemen. Van alle wijzigingen moet u wel bewijsstukken meesturen.
Na 1 februari 2015 wordt de melkveefosfaatreferentie definitief vastgesteld en moet een officiële bezwaarprocedure gestart worden als de melkveefosfaatreferentie niet klopt. De melkveefosfaatreferentie is bepalend voor de hoogte van de mestverwerkingshoeveelheid wanneer u in de toekomst wilt uitbreiden met melk- en/of jongvee. Het is dus belangrijk deze gegevens goed te controleren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer