En nou of nou en?

En+nou+of+nou+en%3F
© zlto

Het jaar 2015 is alweer een paar weken oud en begon net zo onstuimig als het hele voorgaande jaar 2014 was. De wereld staat in de fik.
Waren in de nieuwjaarsnacht twee Udense basisscholen uitgebrand, een week later waren de rapen helemaal gaar in Parijs. Ook ik ben voor vrijheid van meningsuiting, heb respect voor het vrije woord. Maar daar zijn grenzen aan.
Charlie Hebdo heeft andere normen, drijfveren en bedoelingen dan ik voorsta. Als je provocatie tot kunst verheft en moedwillig bruuskeert, kun je (re)actie verwachten. Al is de gruwelijke gebeurtenis die volgde natuurlijk nooit te tolereren.
Prikkelen is prima, maar beledigen is een stap te ver. Als je maar vaak genoeg tegen je buurman zegt dat hij een lelijke vrouw heeft, dan moet je niet raar staan te kijken als diezelfde buurman op een gegeven moment jou of jouw vrouw iets aandoet.
En juist die vrouwen hebben we zo hard nodig. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 70 procent van de partners van boeren en tuinders een zwaarwegende stem heeft bij het nemen van strategische beslissingen.
Bijna de helft van de partners heeft een baan buitenshuis. Behalve een aanvulling op het gezinsinkomen betekent dit ook meestal een verbreding van de blik naar buiten. En dat is nodig. Want ondanks hetzelfde volume maakt het een wereld van verschil of het glas halfvol of halfleeg is.
Hoe vaak stelt u uzelf vragen? Kijkt u in de spiegel? Wat zou u als mens en als ondernemer in de volgende fase van uw leven willen? Waar voelt u zich echt prettig bij? Wat vindt u nu écht belangrijk?
ZLTO houdt een tweedaagse bijeenkomst waarin bezinning op de eigen situatie, inspiratie opdoen, vanuit rust en ontspanning kijken naar drijfveren, wensen, kracht, waarden en talenten centraal staan.
Dit verzetten van gedachten en nieuwe energie opdoen zijn de hoofddoelen van ‘En (n)U?’
En u?

Gerard Nabuurs

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer