'Plan voor sterkere boomkwekerij'

Stichting Greenport Regio Boskoop wil de komende maanden, samen met ondernemers een strategisch plan en een uitvoeringsplan maken om de positie als het centrum voor het boomkwekerij te versterken.

%27Plan+voor+sterkere+boomkwekerij%27
© Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop

Voorzitter Michiel Gerritsen van de Belangenbehartiging Greenport Boskoop, gaf hiervoor dinsdag de aftrap in het kwekerscafe tijdens een studieclubavond van de regio Boskoop.

'In deze greenport zijn alle ingrediënten aanwezig om ook in de toekomst een toonaangevend en economisch sterk boomkwekerijcluster te zijn met renderende bedrijven. Hiervoor moeten we nu wel in actie komen. Immers de rendementen op de bedrijven staan onder druk en de regio heeft dringend positieve impulsen nodig.'

Roer

Hij roept ondernemers op om zelf aan het roer te gaan staan bij de planvorming en aan te geven waar de kansen voor de greenport kunnen liggen. Greenport Regio Boskoop heeft adviesbureau Berenschot gevraagd het proces te begeleiden.

Gerritsen: 'Welke richting moeten we opgaan? Waar moeten de komende jaren de schaarse middelen van bedrijven, belangenorganisaties en overheden op ingezet worden? 'Wij willen dit van de ondernemers zelf horen.'

Toekomst

Wethouder Kees van Velzen, voorzitter van de Stichting Greenport Regio Boskoop, geeft aan dat de gemeente toekomstscenario’s schetst om flexibel in te kunnen spelen op externe onzekerheden.

'Bijvoorbeeld de verschillende wijzen waarop de economie zich de komende jaren kan ontwikkelen. Zo ligt er straks met de scenario’s een basis waar de greenport en individuele bedrijven hun strategie en bedrijfsvoering op af kunnen stemmen en hun positie mee kunnen versterken. De scenario’s worden begin maart gedeeld met de gemeenteraad.'

Op 13 en 17 februari zijn er bijeenkomsten in de regio, zodat elke ondernemer input kan leveren. Nog vóór de zomer moet er een actieplan liggen waar de sector mee aan de slag kan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer