Piggy%27s+Palace+wint+Innovatieprijs+2015
Nieuws
© Nieuwe Oogst/Ilona Lesscher

Piggy's Palace wint Innovatieprijs 2015

Varkenshouder Erik Stegink en zijn team van Piggy's Palace zijn de winnaar van de Innovatieprijs 2015. Dat werd bekend gemaakt tijdens het symposium Hogere Varkens Gezondheid van Coppens en PIC in Venray.

'De beker is niet alleen voor mij, maar voor het hele team van Piggy's Palace en voor de varkenshouderij. Varkens houden is hartstikke leuk. Wie goat d'r veur', zei Stegink in een eerste reactie.

Blije varkens

Stegink wint de prijs onder andere voor zijn innovatieve aanpak en open houding van kennis delen. Hij voert het team Erik aan bij de Pig Innovation Tour en streeft naar blije varkens in de stal. Zijn motto is: gezonde varkens zijn blije varkens.

Uit de tien inzendingen voor de Innovatieprijs, bleven na beraad van de jury drie over. Naast Erik Stegink waren dat Erwin van der Wielen en Gerard Weijers. Van der Wielen zet zich met Kewi Services in voor schoon en gezond drinkwater.

Handje voer

Gerard Weijers van Nedap ontwikkelde het automatisch kraamstalvoeren. 'Daarmee kunnen zeugen in de kraamstal gezonder en vruchtbaarder worden gehouden. Het handje voer dat je ze vroeger extra gaf', zegt Weijers.

Voor de drie filmpjes die over de genomineerden zijn gemaakt, klik hier.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer