Denen bekijken Nederlands varkensvoer

Deense varkenshouders schrijven het hogere sterftecijfer onder zeugen en biggen in eigen land toe aan een tekort aan vezels in het Deens voer. Bij Coppens Diervoeding in Helmond bogen zij zich over de productie van zeugenvoeders.

Denen+bekijken+Nederlands+varkensvoer
© Coppens

Ongeveer de helft van de Deense varkenshouders maakt zijn eigen varkensvoer. Dat bevat doorgaans vier á vijf verschillende grondstoffen. Dit in tegenstelling tot Nederlands varkensvoer, dat meer en vezelrijke grondstoffen bevat.

De Denen waren met name geïnteresseerd in het Inno-Feed concept van Coppens. Binnen dat concept worden grondstoffen individueel gemalen en geplet. Ook ondergaan de grondstoffen verschillende maalfijnheden.

Goede ontsluiting

In combinatie met expanderen en precooking zorgt dat voor een goede ontsluiting en vertering. De Denen waren onder de indruk, geeft Coppens-directeur Ad Kemps aan.

Het grote verschil met hoe het in Denemarken werkt, zit hem in de vertaling van de kennis van het boerenbedrijf. 'Wij implementeren die praktijkervaring in onze programma's', geeft Kemps aan.

In de stal

In Denemarken krijgen varkenshouders advies van mensen en bedrijven die niet of nauwelijks in de stal komen. Nederlandse nutritionisten daarentegen komen vaak met adviseurs bij klanten in de stal.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer