Samen scherp op mineralen

Zeeland - Waterschap Scheldestromen en ZLTO gaan Zeeuwse melkveehouders samen informeren over manieren om zorgvuldiger om te gaan met mineralen op het bedrijf.

Volgens ZLTO-adviseur Rik Vlemminx is het doel van de samenwerking tussen boeren en waterbeheerder het slaan van twee vliegen in één klap: ‘Voor de melkveehouder betekent dit dat voer en mest beter worden benut, voor het waterschap levert het dit een lagere uitspoeling van nutriënten naar het grond- en oppervlaktewater op. Samen werken we zo aan de kwaliteit van omgeving, bodem en water.
Centraal in de voorlichtingsbijeenkomsten staat de Kringloopwijzer die op bedrijfsniveau in beeld brengt waar zich mineralenverliezen voordoen.
In een eerste bijeenkomst krijgen melkveehouders van twee sprekers algemene informatie en nieuwe inzichten op het gebied van mineralenefficiëntie en -verliezen voorgeschoteld. Tijdens een tweede bijeenkomst wordt dieper ingegaan op de bedrijfseigen Kringloopwijzers. Tussen de eerste en tweede bijeenkomst worden veehouders in de gelegenheid gesteld om een Kringloopwijzer op te stellen over 2014.
De eerste bijeenkomst wordt gepland als er voldoende aanmeldingen zijn. Geïnteresseerde ondernemers kunnen mailen naar Tim.van.Houtum@zlto.nl. Aan het bijwonen van de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer