9%2E000+bezoekers+verwacht+op+Bio%2Dbeurs
Nieuws
© Nieuwe Oogst

9.000 bezoekers verwacht op Bio-beurs

De initiatiefnemers Bionext en Libéma verwachten volgende week 9.000 bezoekers tijdens de Bio-beurs in Zwolle.

De Bio-beurs, de vakbeurs voor de biologische landbouw, wordt op woensdag 21 januari en donderdag 22 januari gehouden in de IJsselhallen in Zwolle.

Helemaal volgeboekt

Met ruim 200 standhouders is de eerste editie van de Bio-beurs helemaal volgeboekt, aldus belangenorganisatie Bionext. 'De belangstelling is groot', stelt Bavo van den Idsert, directeur van Bionext. 'We verwachten bezoekers vanuit de landbouw, retail, horeca, overheid en van kennisinstellingen.'

Volgens Van den Idsert heeft elke supermarkt en bedrijfscateraar tegenwoordig biologische producten in de aanbieding. 'Doe je niks aan biologisch, dan laat je in de markt kansen liggen.'

Vooruitkijken

Het thema van de Bio-beurs is Biologisch in 2030. Vooruitkijken is belangrijk, vindt Van den Idsert. 'We moeten werken aan verdere verduurzaming. Als sector moeten we oppassen dat we niet links en rechts worden ingehaald.'

Tijdens de Bio-beurs worden ook drie prijzen uitgereikt. Het betreft het Favoriete bioproduct 2015, de Favoriete biowinkel 2015 en de Ekoland Innovatieprijs 2015. De prijswinnaars worden op de tweede beursdag bekend gemaakt.

Weer

 • Zondag
  16° / 10°
  75 %
 • Maandag
  18° / 15°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  40 %
Meer weer