Eerste+vragen+Annie+Schreijer+in+Straatsburg
© Eigen foto

Eerste vragen Annie Schreijer in Straatsburg

Annie Schreijer laat er geen gras over groeien. Direct na haar aantreden als lid van het Europarlement (EP) heeft ze schriftelijke vragen gesteld aan de Europese Commissie.

De CDA-politica is vandaag in Straatsburg geïnstalleerd als lid van het nieuw verkozen EP.

Onmiddellijk daarna diende ze vragen in over eerlijke prijzen voor gezinsbedrijven in de melkveehouderij en andere landbouwsectoren.

Onder de kostprijs

Schreijer verwijst naar het vorige week verschenen kostprijsrapport van melkveehouderorganisatie Dutch Dairymen Board (DDB). Dat stelt dat de melkveehouders ook met de huidige melkprijs nog ruim onder de kostprijs produceren.

'Wat is de reactie van de Europese Commissie op de kostprijsberekening', vraagt Schreijer. 'En welke actie gaat de commissie ondernemen om de transparantie in de zuivelketen te vergroten en de juiste kostprijs in beeld te krijgen?'

Eerlijke prijs

Het parlementslid wil ook weten hoe het momenteel in andere agrarische sectoren gesteld is met eerlijke prijzen. 'Welke stappen onderneemt de commissie om onze familie- en gezinsbedrijven een eerlijke prijs voor hun product te garanderen?'

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer