Boete-eis voorhandel sperma

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft deze week geldboetes van 2.500 en 2.000 euro geëist tegen twee veebedrijven in Hemelum en Middenbeemster wegens de handel in sperma dat afkomstig was van stierenfokkerij Ponsstar in Gouderak. Dit sperma is illegaal, omdat Ponsstar geen erkend spermawinstation heeft.
Dinsdag moesten de twee veehouders bij de Haagse rechtbank voorkomen omdat zij honderden rietjes met dit Ponsstar-sperma zouden hebben doorverkocht. Volgens het OM was er daardoor een ‘reëel risico’ ontstaan op verspreiding van dierziekten met mogelijk desastreuze gevolgen voor de economie en de gezondheid.
Volgens de veehouders konden ze niet weten dat het sperma van de stieren van Ponsstar illegaal was. Ze deden navraag bij CRV, verantwoordelijk voor de stamboekregistratie. Die wist van niets, stelde hun advocaat. Volgens de officier van justitie was echter een simpel telefoontje naar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voldoende geweest om te ontdekken dat het sperma illegaal was. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer