Zonnepanelen op waterbassin

Coöperatie Lingewaard Energie wil een drijvend zonnepark ontwikkelen op het gietwaterbassin van het glastuinbouwgebied Bergerden tussen Nijmegen en Arnhem. Het voordeel van drijvende zonnepanelen is dat ze door het koelende effect van water een hogere opbrengst genereren, meldt Lingewaard Energie.
Tevens dient het water als extra barrière tegen vandalisme en diefstal en hoeven de panelen op het water niet te concurreren met andere potentiële bestemmingen.
Van 19 tot 27 december konden participanten zich bij Lingewaard Energie inschrijven voor deelname aan dit project. In verband met de subsidieaanvraag sloot de voorinschrijving op 27 december.
Lingezegen Energy en Gietwaterbedrijf Bergerden zullen het bassin en de elektrische aansluiting beschikbaar stellen voor aanleg van een zonnepark. Naast het gietwaterbassin bevindt zich een trafostation voor de doorlevering van de elektriciteit aan het net. Het plan behelst 1.500 zonnepanelen met een totale capaciteit van 390 kilowattpiek. De investering wordt geraamd op 531.000 euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer