Nieuwe+asbestregeling+boost+zonnepanelen
Nieuws
© Jan Anninga

Nieuwe asbestregeling boost zonnepanelen

De helft van de achthonderd aanvragen in kader van stimuleringsmaatregel 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' is toegekend na verruiming van de regeling op 1 juli 2014.

Stimuleringsmaatregel 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' startte juli 2013. Een kwart van de aanvragen die na de verruiming zijn ingediend, komt van voormalige agrarische ondernemingen en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincies besloten dit jaar de regeling aantrekkelijker te maken. Op dat moment bedroeg het aantal aanvragen vierhonderd, per 1 december staat de teller op achthonderd.

Die zorgen samen voor de verwijdering van ruim 800.000 vierkante meter asbestdak en ongeveer 3,7 miljoen euro aan uitgekeerde subsidie. Het totaal aan uitgekeerd subsidiegeld per provincie varieert van 10 tot 40 procent van het beschikbare budget.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer