KAVB+en+LTO+steunen+Boer+zoekt+Boer
Nieuws
© NAJK

KAVB en LTO steunen Boer zoekt Boer

Om de Bloembollenstreek ondernemend en dynamisch te houden doen KAVB en LTO Noord Duin- en Bollenstreek mee met het nieuwe Boer zoekt Boer initiatief van NAJK, Rabobank, Flynth, Countus en Veenstra Agrocoaching.

Dit initiatief biedt jongeren kansen om een bedrijf over te nemen van agrarisch ondernemers in de regio die zelf geen opvolger hebben.

Hiermee spelen de organisaties in op de trend dat familiebedrijven steeds minder vaak door de jonge generatie worden overgenomen. Tegelijkertijd zijn er wel jongeren die ondernemer willen worden.

In de Bloembollenstreek is die mogelijkheid aanwezig omdat hier een aantal bedrijven is met een beperkte hoeveelheid grond. Juist de aankoop van grond maakt een start of overname vaak financieel lastig haalbaar.

Initiatief

Het initiatief Boer zoekt Boer stond dinsdag centraal tijdens een bijeenkomst van KAVB en LTO Noord Duin- en Bollenstreek in Hillegom. Aan zo’n veertig jonge ondernemers werd uitgelegd wat de achtergronden zijn.

Via bijeenkomsten en een koppeling van vraag en aanbod op de Boer zoekt Boer website kunnen jongeren en bedrijven elkaar vinden. De regionale organisaties trachten door een matchmaker in te zetten extra stimulans voor het slagen van dit initiatief te krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
Meer weer