%27Vergroening+gewasbescherming+topprioriteit%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

'Vergroening gewasbescherming topprioriteit'

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken streeft naar een versnelde toelating van duurzame gewasbeschermingsmiddelen.

Er zijn in Nederland acht proefprojecten gestart om te werken aan een snellere toelating van twaalf nieuwe, groene gewasbeschermingsmiddelen.

Het gaat in deze pilots om middelen die een oplossing bieden voor actuele ziekten en plagen in de land- en tuinbouw, zoals bladluis, aaltjes en mijten. Dat schrijft Dijksma dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Steun in de rug

Dijksma: 'Versnelde toegang van groene laag-risico gewasbeschermingsmiddelen tot de markt is goed voor het milieu en een steun in de rug voor de producenten van deze middelen'.

Via de pilots in Nederland wil de bewindsvrouw ook de snellere toelating van groene gewasbeschermingsmiddelen in de Europese Unie bevorderen. 'Vergroening van gewasbeschermingsmiddelen is voor mij een topprioriteit.'

Green Deal

Bevordering van groene gewasbeschermingsmiddelen is onderdeel van de Green Deal die de overheid gesloten heeft met onder meer de landbouwsector en diverse betrokken organisaties.

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer