Gratis claimen schade gans

Midden- en Noord-Limburg - Agrarisch ondernemers met schade aan hun gewassen die is veroorzaakt door ganzen in de winterfoerageergebieden, kunnen deze schade zonder kosten claimen bij het Faunafonds.

Het behandelbedrag van 300 euro en het eigen risico van 250 euro zijn hier niet van toepassing.
Op gronden die als foerageergebied zijn aangewezen is opzettelijke verjaging van ganzen en smienten niet toegestaan in de periode 1 oktober tot 1 april.
De Limburgse gebieden waar het om gaat zijn De Brandt en Stevensweert, Plas Hatenboer, De Weerd en Asseltse Plassen en Zuidereiland en Ossenkamp.
De kaarten met de exacte begrenzingen zijn te vinden op de site van de provincie Limburg. Agrariërs in deze gebieden die te kampen hebben met gewasschade aangericht door ganzen, kunnen deze schade nu dus kosteloos claimen.

Melden bij Faunafonds

Ze moeten de schade wel – zoals te doen gebruikelijk – digitaal melden bij het Faunafonds via het Faunaschade Registratie Systeem.
Limburgse ondernemers die hulp nodig hebben bij het melden van de schade, kunnen bellen met de medewerkers van de LLTB-infolijn. De Infolijn is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 12 uur via telefoon (0900) 46365582.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer