Kamer+stelt+besluit+melkveewet+uit
Nieuws
© Dirk Hol

Kamer stelt besluit melkveewet uit

De Tweede Kamer heeft besloten dinsdag niet over de melkveewet te stemmen. Dat bleek dinsdag tijdens de stemmingen in de Tweede Kamer.

Het verzoek om uitstel kwam van de VVD. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde het voorstel. De stemming over de melkveewet verschuift nu naar volgende week (25 november).

Verbazing

De Kamerleden toonden zich verbaasd over het verzoek van VVD. Helma Lodders van de VVD liet weten dat er veel voorstellen zijn gedaan om de wet te wijzigen. 'Mijn fractie wil meer tijd om die wijzigingen goed te beoordelen en daar hebben we tijd voor nodig.'

De PvdA, CDA en de SGP steunden de VVD in haar wens de stemming uit te stellen. D66, SP, GL en PvdD wilden dat de stemmingen zelfs een paar weken werden uitgesteld. Maar daarvoor was geen meerderheid.

Heet hangijzer

Vorige week debatteerde de Tweede Kamer met staatssecretaris over de melkveewet. Heet hangijzer in het debat is hoe grondgebonden de melkveehouderij de komende jaren moet zijn. De VVD gaf vorige week al aan de melkveewet eigenlijk niet te zien zitten omdat het bedrijven te veel zou belemmeren in hun ontwikkeling.

Daarmee gaat de partij in tegen de wens van veel partijen, waaronder de PvdA, grondgebonden groei van de melkveehouderij te verankeren in de melkveewet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  10 %
 • Zondag
  7° / 4°
  30 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer