Geen+vogelgriep+bij+omliggende+bedrijven
Nieuws
© Jan van Liere

Geen vogelgriep bij omliggende bedrijven

De vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp heeft zich niet verplaatst naar twee bedrijven in de directe omgeving. De bedrijven hoeven niet te worden geruimd, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

'Deze twee bedrijven staan binnen een straal van 3 kilometer van het getroffen pluimveebedrijf', geeft een woordvoerster aan. De zestien ondernemingen die zich op maximaal 10 kilometer bevinden, worden maandag allemaal gecontroleerd.

Op het bedrijf in Hekendorp worden 150.000 legkippen geruimd. Daar is gisteren mee begonnen en het ruimen is vanmorgen voortgezet.

Op kweek

Eerder al meldde het ministerie van Economische Zaken in Den Haag dat monsters op kweek zijn gezet bij één van de twee bedrijven binnen een straal van 3 kilometer. Uit dat onderzoek bleek dat er geen vogelgriep heerst.

Bij het andere boerenbedrijf in de directe omgeving zijn volgens een woordvoerder überhaupt geen kippen en is dus ook geen sprake van besmetting.

ANP

· Volg de actuele berichtgeving via Dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer