Gezicht geven aan de besluiten

Raalter en Deventer politici hebben kennisgemaakt met het bestuur van LTO Salland. De Raalter gemeenteraadsleden brachten vorige week zaterdag een bezoek aan de varkenshouderij van bestuurslid Stephan Rientjes.

Henriët Dijk‘Zo malen en mengen we zelf het voer, waarbij een deel van de grondstoffen uit de buurt komt. We hebben de raadsleden verteld dat er op daken van stallen nog voldoende ruimte is voor zonnepanelen, alleen is het lang niet altijd interessant om hierin te investeren. Hiervoor moet er naar creatieve oplossingen gezocht worden’, aldus Rientjes.
Het werkbezoek begon voor de gemeenteraadsleden met een inleiding door voorzitter Ben Haarman over actuele zaken die bij de Sallandse afdeling spelen. ‘De gemeente is een van onze partners’, stelt Haarman. ‘Het is van belang dat raadsleden geïnformeerd zijn, want zij nemen uiteindelijk de besluiten.’
Rientjes vult aan: ‘Het is sowieso goed om elkaars gezichten te kennen. Als er wat speelt, is het niet verkeerd om elkaar al eens gesproken te hebben.’
Een week eerder waren de Deventer politici op bezoek bij melkveehouder Rinus Bos. Na de rondleiding op zijn bedrijf ging het gezelschap met een huifkar naar het Gooiermars. In dit gebied hebben pachtboeren samen met LTO Noord Salland ruimte gecreëerd voor landbouw, natuur en water.
De gemeenteraad van Olst-Wijhe gaat binnenkort op werkbezoek. De afdeling regelt deze wederzijdse kennismakingen nadat er verkiezingen zijn geweest.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer