Notering zonder industrie in Goes

Als landbouwbeurs Goes vasthoudt aan één enkele notering voor fritesaardappelen dan trekt de verwerkende industrie zich terug uit de noteringscommissie.

Notering+zonder+industrie+in+Goes
© Marcel Bekken

Dit zegt Han van den Hoek in een reactie op het besluit van de landbouwbeurs in Goes om alsnog niet over te gaan op twee noteringen voor fritesaardappelen.

De directeur van McCain is als bestuurder van VAVI (Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie) betrokken bij de onderhandelingen over nieuwe noteringen voor fritesaardappelen droog uit de schuur.

Niet meewerken

Volgens Van den Hoek wacht VAVI het definitieve besluit van Goes nog af. 'Maar als het beursbestuur vasthoudt aan één fritesnotering dan zal de industrie niet meer aanschuiven aan de noteringstafel. Wij werken niet mee aan een notering waar we niet achter staan.'

Van den Hoek zegt dat het een uitdrukkelijke wens van de verwerkende industrie is om de methode van de notering voor afland door te trekken naar droog uit de schuur. 'Twee noteringen geeft meer duidelijkheid, ook voor telers. Het voorkomt een notering met een enorme bandbreedte.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  0 %
 • Zondag
  20° / 9°
  0 %
Meer weer