Notering+zonder+industrie+in+Goes
Nieuws
© Marcel Bekken

Notering zonder industrie in Goes

Als landbouwbeurs Goes vasthoudt aan één enkele notering voor fritesaardappelen dan trekt de verwerkende industrie zich terug uit de noteringscommissie.

Dit zegt Han van den Hoek in een reactie op het besluit van de landbouwbeurs in Goes om alsnog niet over te gaan op twee noteringen voor fritesaardappelen.

De directeur van McCain is als bestuurder van VAVI (Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie) betrokken bij de onderhandelingen over nieuwe noteringen voor fritesaardappelen droog uit de schuur.

Niet meewerken

Volgens Van den Hoek wacht VAVI het definitieve besluit van Goes nog af. 'Maar als het beursbestuur vasthoudt aan één fritesnotering dan zal de industrie niet meer aanschuiven aan de noteringstafel. Wij werken niet mee aan een notering waar we niet achter staan.'

Van den Hoek zegt dat het een uitdrukkelijke wens van de verwerkende industrie is om de methode van de notering voor afland door te trekken naar droog uit de schuur. 'Twee noteringen geeft meer duidelijkheid, ook voor telers. Het voorkomt een notering met een enorme bandbreedte.'

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer