KWS+Potato+richt+zich+op+eigen+rassen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

KWS Potato richt zich op eigen rassen

Van het aardappelpootgoed dat KWS Potato op contract laat telen betreft 85 procent rassen uit het eigen kweekprogramma.

Dit vertelde salesmanager Bas Blijdorp gisteren tijdens de rassenshow van KWS Potato op het veredelingsstation van het aardappelbedrijf in Nagele.

'Ons pootgoedareaal in Nederland was afgelopen jaar ongeveer 1.500 hectare. Dat is 5 tot 10 procent meer dan het jaar daarvoor. We proberen vooral door te groeien door de eigen rassen meer in de markt te zetten', aldus Blijdorp.

Focus op grotere segmenten

Vorig jaar al kondigde KWS Potato aan zich in de veredeling vooral te focussen op de grotere aardappelsegmenten als frites, chips en verse consumptie voor de exportmarkt. De kweekactiviteiten met betrekking tot specialties en voor de nichemarkt werden daarom afgebouwd.

'Via de knowhow uit de andere gewassen binnen het KWS-concern proberen we het kweekwerk in aardappelen een extra impuls te geven en daarin willen we ook graag investeren. Het terugverdienen van die investeringen gaat het snelst via de grotere marktsegmenten', legt Blijdorp uit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer