%27Goed+jaar+HZPC+dankzij+corebusiness%27
Nieuws
© Persbureau Noordoost

'Goed jaar HZPC dankzij corebusiness'

Volgens directeur Gerard Backx van HZPC Holland zijn de goede resultaten van het aardappelbedrijf over het afgelopen boekjaar primair te danken aan de goede oogst en voorspoedige afzet van pootgoed.

'Van de aardappelen die voor ons geteeld zijn, hebben we een relatief hoog percentage daadwerkelijk afgezet als pootgoed', aldus Backx. 'Dat is toch onze corebusiness.'

'Daarnaast hebben we onze recordwinst te danken aan de bijzondere baten die we dit jaar in de boeken hebben kunnen opnemen.' De bijzondere baten van HZPC hebben betrekking op een belastingvoordeel en de afhandeling van betalingsproblemen met een debiteur in Egypte.

Hoge brutomarge

Backx vertelt verder dat de historisch hoge brutomarge die HZPC afgelopen boekjaar realiseerde vooral te danken is aan de stijging van licentiegelden die het bedrijf vanuit de hele wereld binnenkrijgt en door de groei van activiteiten van buitenlandse onderneming waarin HZPC participeert.

· In Nieuwe Oogst geeft Backx deze week een toelichting op de omzet- en winstcijfers van HZPC over het boekjaar 2013-2014.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer