Helft van suikerbieten is uit de grond

Begin deze week moest nog 48 procent van het areaal suikerbieten worden gerooid. Ruim 40 procent van het areaal is verwerkt.

Helft+van+suikerbieten+is+uit+de+grond
© nieuwe oogst

In de zandgebieden is het rooien het verst gevorderd. Daar is rond de 55 procent gerooid. Op de noordelijke klei was begin deze week een derde uit de grond.

Dat meldt de agrarische dienst van Suiker Unie. De oogst kent weinig problemen en de bietenverwerking van de fabrieken in Dinteloord en het Groningse Vierverlaten lag afgelopen week voor op de planning.

Suikergehalte

Het suikergehalte neemt na een lange periode van stabiliteit nu eindelijk toe. Nog niet hard, dit ondanks het relatief warme weer.

In de afgelopen week is het gemiddelde suikergehalte gestegen naar 16,8 procent. Dit is relatief laag ten opzichte van het begin van de campagne.

Volgens de agrarische dienst speelt vooral de hoge nachttemperatuur een rol. De wortelopbrengsten blijven onverminderd hoog.

Kwaliteitsverlies

De hoge temperatuur van de bieten in de hoop kan snel leiden tot kwaliteitsverlies. Voor de late levering liggen nog maar weinig bieten op voorraad.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer