Tijssen%3A+uitbreidingsafname+geen+verrassing
Nieuws
©

Tijssen: uitbreidingsafname geen verrassing

Dat de uitbreidings- en toekomstplannen van de Nederlandse varkens- en pluimveehouders lager zijn dan vorig jaar, verbaast voorzitter Mark Tijssen van LLTB-vakgroep Varkenshouderij niet.

Met die woorden reageert hij op de HokdierScanner 2014 van AgriDirect. Daaruit blijkt dat 18,8 procent van de Nederlandse varkens- en pluimveebedrijven plannen om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Dat was vorig jaar 23,5 procent.

'In de afgelopen jaren hebben zich in beide sectoren diverse ontwikkelingen en wijzigingen in de wet- en regelgeving voorgedaan', geeft Tijssen aan.

Investeringsplannen

De diverse ontwikkelingen en wijzigingen in de wet- en regelgeving zijn voor een groot deel van de hokdierhouders aanleiding om hun mogelijke investeringsplannen al reeds tot uitvoer te brengen.

'De varkens- en pluimveesector in Nederland heeft het niet makkelijk, maar ik vind het juist mooi om te zien dat de sector in ontwikkeling blijft', verklaart Tijssen.

'Nog bijna 20 procent van de varkens- en pluimveehouders durft te investeren en dat vind ik juist een heel positief signaal. Er zit nog steeds dynamiek in de sector en dat zie ik graag.'

Weer

 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
 • Woensdag
  8° / 7°
  95 %
Meer weer