Minder uitbreiders, maar ook minder stoppers

Op de Nederlandse varkens- en pluimveebedrijven heeft 18,8 procent van de bedrijfshoofden plannen om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Dat was vorig jaar 23,5 procent, meldt AgriDirect.

Minder+uitbreiders%2C+maar+ook+minder+stoppers
©

Van de hokdierhouders heeft 4,5 procent plannen om de bedrijfsactiviteiten te beëindigen. Dat blijkt uit de HokdierScanner 2014 die AgriDirect jaarlijks uitvoert.

De uitbreidingsplannen op de Nederlandse hokdierbedrijven lopen de laatste jaren terug. In 2011 wilde nog 28,3 procent de bedrijfsactiviteiten uitbreiden, dit jaar ligt dit percentage op 18,8 procent.

Vleeskuikens

Op de pluimveebedrijven met meer dan vijftien vleeskuikens is het percentage uitbreidingsplannen het hoogst (23,9 procent).

De pluimveehouders met minimaal vijfduizend stuks overig pluimvee hebben relatief gezien de minste uitbreidingsplannen (12,8 procent).

Beëindigingsplannen

Het zijn eveneens de vleeskuikenhouders waar het percentage bedrijfshoofden met beëindigingsplannen het laagst is; 0,7 procent van hen heeft plannen om te stoppen.

Onder de varkenshouders met minimaal vijfhonderd vleesvarkens ligt het percentage beëindigingsplannen het hoogst (6,4 procent)

Opvolgers

Op 32,8 procent van de varkens- en pluimveebedrijven kan men rekenen op een opvolger. Dat is een lichte daling ten opzichte van 2013.

Toen stond op 34,6 procent van de bedrijven een opvolger klaar om het stokje over te nemen of was hij/zij reeds in de maatschap opgenomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer