Heineken als hokinrichting

Varkenshouder Hans Gerrits in Boven-Leeuwen bouwde een duurzame vleesvarkensstal uit afgedankte Heineken bierkratjes. Verder biedt deze stal veel aandacht voor het welz?n van de dieren.

Heineken+als+hokinrichting
© Heineken

Hans Gerrits is naast varkenshouder professioneel varkensstalontwerper bij een agrarisch adviesbureau. Voor zijn eigen varkenshouder? ontwierp en bouwde hij zijn eigen droomstal vol innovatieve snufjes voor zijn dieren en de omgeving.

De stalinrichting is bovendien volledig vervaardigd uit afgedankte Heineken bierkratjes.

Licht

Verder zorgt een enorme lichtstraat voor veel licht in de stal, terwijl een luchtwasser de ammoniakuitstoot beperkt. Om nieuwsgierige dieren meer leef- en speelruimte te geven bracht Gerrits in zijn stal etages aan die de varkens via trapjes kunnen bereiken.

Bovendien bouwde de ondernemer deurtjes in de huisvesting van elke groep varkens. Als hij die openzet hebben de varkens nog meer ruimte en kunnen ze op bezoek bij de varkens in het naastgelegen hok.

Open dag

De stal wordt op zaterdag 8 november geopend met een feestelijke open dag voor boeren en burgers. Deze open dag wordt gehouden aan de Zwaanheuvelstraat 2 in Boven-Leeuwen van 11.00 tot 17.00 uur.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer