Beter+waterbeheer+weidevogels+Reitdiep
Nieuws
© NVT

Beter waterbeheer weidevogels Reitdiep

Het gebied Reitdiep-Midden wordt opnieuw ingericht. Dit zorgt voor een beter waterbeheer voor weidevogels.

De werkzaamheden starten deze maand en zijn in de zomer van 2015 klaar.

Er komen nieuwe sloten en bestaande sloten krijgen natuurvriendelijke oevers. Ook komen er lage kades en dammen om het water in het gebied langer vast te houden. Met windwatermolens kan de waterhuishouding op milieuvriendelijke wijze op peil worden gehouden.

Waterpeil verlagen

Na het weidevogelseizoen kan het waterpeil in het gebied kunstmatig worden verlaagd voor beheer en onderhoud.

De uitvoering van het waterbeheersingsplan Reitdiep-Midden kost 1,6 miljoen euro. De kosten zijn verdeeld: provincie Groningen (39 procent), het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma POP2 (41 procent), Het Groninger Landschap (10 procent) en het waterschap Noorderzijlvest (10 procent).

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer