SGP: geld ontpoldering naar weidevogels

De miljoenen die de overheid steekt in ontpoldering van de Hedwigepolder kunnen wellicht beter besteed worden aan het bevorderen van de weidevogelstand, vindt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf.

SGP%3A+geld+ontpoldering+naar+weidevogels
© Nieuwe Oogst Arno de Snoo

In een Kamerdebat over het natuurbeleid stelde Dijkgraaf de argumenten ter discussie die worden aangevoerd voor het onder water zetten van de Zeeuwse polder. Hij bestrijdt dat het areaal laagdynamisch intergetijdengebied fors terugloopt.

Werkelijkheid

'Door natuurorganisaties, bewindslieden en Brussel is een dramatisch beeld neergezet. Dat wordt echter gelogenstraft door de werkelijkheid', aldus het Kamerlid.

Hij concludeert uit recente ecotopenkaarten en een nieuw rapport van Arcadis dat er juist een positieve trend is. 'Sinds 1996 neemt zowel het areaal laagdynamisch intergetijdengebied als het areaal schor en pionierschor toe.'

Miljoenen euro's

Het brengt Dijkgraaf tot de conclusie dat de kostbare ontpoldering beter kan worden afgeblazen. 'Het gaat om miljoenen euro’s waarmee we bijvoorbeeld ook duizenden weidevogels kunnen redden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer