Meer risico op salmonella bij oud ei
Bij het consumeren van oudere eieren neemt de kans op een voedselvergiftiging door Salmonella Enteritidis toe.
Dat blijkt uit onderzoek van de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA. Een verlenging van de uiterste verkoopdatum of de THT-datum (ten minste houdbaar tot) wordt dan ook afgeraden.
Als de uiterste verkoopdatum van 21 naar 28 dagen gaat, dan neemt het risico op voedselvergiftiging toe met 40 procent voor ongekookte eieren en met 50 procent voor licht gekookte eieren.
Verkoopdatum
Als de uiterste verkoopdatum wordt opgerekt tot 42 dagen en de THT-datum tot 70 dagen, dan verdrievoudigt het risico ten opzichte van de huidige situatie.
Voor het gebruik van eieren in de cateringsector, waar de eieren direct van de groothandel worden betrokken, worden dezelfde resultaten gemeten. Alleen door de eieren goed door te koken kan het risico op een voedselvergiftiging worden beperkt.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
JOHN DEERE X380 ZITMAAIER - 54A MAAIDEK (ZUI) #692959
Gebruikt, € 8.545
-
John Deere X350R (SOM) #696308
Gebruikt, P.O.A.
-
Gianni Ferrari GTR200
2015, P.O.A.
-
JOHN DEERE X350R ZITMAAIER (WIJ) #692550
Gebruikt, € 6.966
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Teamleider teelt
IBN - Schaijk
Technisch Specialist
Pater Bloembollen - Spierdijk
Vacature veldmedewerker Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb)
BoerenNatuur Brabant Oost - NL
Internationaal Accountmanager
Schaap Holland BV - Biddinghuizen
Weer
-
Dinsdag15° / 11°85 %
-
Woensdag15° / 10°15 %
-
Donderdag16° / 10°95 %