Bestuurders bij Dutch Design

Agri meets Design is de broed- en werkplaats waar boeren en designers met elkaar sleutelen aan maatschappelijke uitdagingen van morgen. Afgelopen week was de oogst van die verrassende samenwerking te bewonderen in de Boerderij van de Toekomst op de Dutch Design Week 2014 in Eindhoven.

Veel medewerkers, bestuurders en leden van ZLTO hebben deze week hun weg gevonden naar de Boerderij van de Toekomst op het Ketelhuisplein. Lokale bestuurders namen er afgelopen maandag een kijkje.
De Boerderij van de Toekomst was telkens tot de nok toe gevuld tijdens de zogeheten ‘farmlabs’. In deze farmlabs werden de uitkomsten gepresenteerd van het ontwerpproces dat boeren en ontwerpers in aanloop naar Agri meets Design hebben doorlopen rond actuele ontwerpvraagstukken.
Zo is de keten van kip binnenstebuiten gekeerd in de farmlab ‘Een nieuwe kijk op kip’. Dit is een samenwerking tussen ZLTO en de provincie Noord-Brabant. Een van de doelen is om vanuit een creatieve invalshoek met complexe vraagstukken uit de sector aan de slag te gaan en deze in beweging te krijgen.
Verder hebben ontwerpers hun visie gegeven op de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen op het Nederlandse platteland en hebben ze de aardappel in een nieuw jasje gestoken. In een Hack Food Waste ging het over de vraag wat diverse apps kunnen betekenen in het tegengaan van voedselverspilling.

Geitenbokjesvlees

Andere farmlabs gingen over natuur als inspiratiebron en de toekomst van groen onderwijs, met als vraag hoe de nieuwe generatie boeren klaar te stomen is voor de toekomst. En geitenhouder Jeannette van de Ven ging in een farmlab met ontwerpers aan de slag met een nieuw design voor geitenbokjesvlees. Bij het RTL-programma Toekomstmakers vertelt Van de Ven over deze samenwerking.
Agri meets Design duurt tot en met zondag 26 oktober. Het is voor de tweede keer onderdeel van de Dutch Design Week. Agri meets Design is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, ZLTO en provincie Noord-Brabant.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer