NVWA+keurt+GMP%2B+voorlopig+goed
Nieuws
© gmp plus

NVWA keurt GMP+ voorlopig goed

Het GMP+ Feed Certification Scheme voor de mengvoederbranche heeft van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voorlopige goedkeuring gekregen. De definitieve goedkeuring wordt over ongeveer zes maanden verwacht.

Het GMP+-certificatiesysteem zal het toezicht van de NVWA niet vervangen, maar kan er onderdeel van uitmaken. Waar mogelijk, zal de NVWA het toezicht aanpassen.

Zo zullen de frequentie en intensiteit van de inspecties veranderen, net als de duur van de inspectie en de interval waarmee wordt gecontroleerd.

Minder en kortere controles

Zo betekent dit voor bedrijven die volgens dit schema werken, dat ze minder en kortere controles van de NVWA mogen verwachten. Ook kan de NVWA bij haar toezicht gebruik maken van de resultaten uit het GMP+-systeem.

Sectoren kunnen hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor het naleven van de wetgeving door inzet van dergelijke kwaliteitssystemen. Wanneer bedrijven aantoonbaar maken dat zij hun verantwoordelijkheid nemen, kan de NVWA het toezicht aanpassen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  10 %
Meer weer