Solomix+P+ZKX+ook+voor+stroblazen
Nieuws
© eigen foto Trioliet

Solomix P ZKX ook voor stroblazen

Trioliet heeft de Solomix P ZKX in het assortiment opgenomen. De machine is voor veehouders die een voermengwagen met een grote capaciteit zoeken en daarnaast een grote hoeveelheid stro willen instrooien.

De Solomix P ZKX is de nieuwste voermengwagen van Trioliet uit de X-range (zware uitvoering) met stroblazer, verkrijgbaar met een inhoud van 24, 28 of 36 kuub.

Het gevraagde trekkervermogen varieert van 120 pk (88 kW) tot 177 pk (130 kW), afhankelijk van het type.

Doseerschuiven

De Solomix P ZKX beschikt standaard over twee hydraulische doseerschuiven rechts- en linksvoor (type 2400 en 2800) of twee alleen aan de rechterkant (type 3600).

Om het mengproces bij een gevulde voermengwagen zonder problemen op te starten, levert Trioliet de machine met een schakelbare reductiekast.

Stof reduceren

De lage blaaspijp met hydraulisch bedienbare blaasmond is voorzien van een rad met zes blaas-/werpschoepen. Het stro kan hiermee met gemak tot wel 25 meter diep in te strooien.

Om het dwarrelende stof te reduceren, kan Trioliet een nevelinstallatie met watertank monteren. Deze bevochtigt het stro waardoor er minder stofdeeltjes en micro-organismen in het rond zweven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer