Kenniscluster+voor+aardappelketen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Kenniscluster voor aardappelketen

Voor de vorming van een kennis- en onderzoekscluster voor de aardappelketen hebben de initiatiefnemers vandaag een intentieverklaring getekend.

De partijen die zich inzetten voor het kenniscluster zijn onder meer keuringsdienst NAK, de Aeres Groep met onder meer de opleidingsinstellingen Groenhorst en CAH Vilentum en het Centre for Development Innovation (CDI) van Wageningen UR.

Zij gaan samenwerken binnen het Agrofoodcluster in Emmeloord, de organisatie achter World Potato City, ook in Emmeloord. De samenwerking moet uiteindelijk aardappelkennis ontsluiten van middelbaar tot wetenschappelijk niveau.

Aardappelkennisland

Doel is een breed kennispalet aan te bieden dat internationaal aanspreekt, waardoor Nederland als aardappelkennisland nog beter wordt gepositioneerd. De genoemde partijen werken ook samen binnen het nieuwe lectoraat Aardappelketen van CAH Vilentum.

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer