Prijsdaling suiker drukt resultaat Nordzucker

De bedrijfsontwikkeling van Nordzucker laat in het tweede kwartaal een verdere daling zien. Het heeft te maken met een prijsdruk op de wereldmarkt.

Prijsdaling+suiker+drukt+resultaat+Nordzucker
© Internet

In de eerste zes maanden van het boekjaar 2014/2015 heeft Nordzucker een omzet gerealiseerd van 975,4 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 53,1 miljoen euro.

Vorig jaar ging het in dezelfde periode om een omzet van 1.222,7 miljoen euro en een netto winst van 184,6 miljoen euro.

Lagere prijzen

De Duitse suikerproducent schrijft de lagere resultaten toe aan de grote suikerimport en de grote suikerbietenoogst in de EU. Het gevolg is lagere prijzen en daardoor een aanzienlijke daling van de winst.

‘De gespannen situatie is voor ons niet verwonderlijk. Sinds de geleidelijke afschaffing van de quotaregeling in 2017 zijn we geconfronteerd met aanzienlijk gewijzigde omstandigheden van de markt en de industrie’, zegt Hartwig Fuchs, voorzitter raad van bestuur van Nordzucker.

Südzucker

Al eerder meldde Südzucker een lager halfjaarresultaat. Met 147 miljoen euro is het resultaat in de eerste helft van dit jaar 64 procent lager dan de 407 miljoen euro van het voorgaande boekjaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer