Kartelonderzoek beperkt tot witte suiker

Voorlopig beperkt het Europees onderzoek naar het suikerkartel zich tot de levering van witte suiker in de periode van 2004 tot 2011.

Kartelonderzoek+beperkt+tot+witte+suiker
© Nieuwe Oogst

Aanleiding is een klacht van suikerverwerkers over te hoge suikerprijzen. Bij verschillende Europese suikerproducenten voerden mededingingsautoriteiten eind april inspecties uit vanwege mogelijke kartelvorming.

Naast Cosun en Suiker Unie zijn in elk geval in Duitsland de grote suikerfabrikanten Südzucker en Nordzucker betrokken bij Europese Commissie-onderzoek. Verder zouden ook bij producenten in Oostenrijk, Hongarije, Letland en Roemenië invallen zijn gedaan.

Onduidelijk

In een reactie zegt Cosun nog niets te hebben gehoord van de commissie over de gang van zaken en ook dat vooralsnog onduidelijk is hoelang het onderzoek gaat duren. De commissie benadrukte eerder dat het onderzoek niet betekent dat er regels overtreden zijn.

Mocht de Europese Commissie daadwerkelijk vaststellen dat sprake is van ongeoorloofde prijsafspraken dan kunnen de boetes oplopen tot 10 procent van de jaaromzet.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer