Visie Stein ter inzage

Het ontwerp Ruimtelijke Structuurvisie Stein 2014 ligt ter inzage. Reageren op het plan kan tot en met 5 november. De LLTB is al sinds het prille begin betrokken bij het opstellen van visie.

Vanaf het startmoment heeft de gemeente ook de LLTB betrokken bij het opstellen van deze structuurvisie. Zo hebben diverse overleggen plaatsgevonden tussen het bestuur van de LLTB-afdeling Sittard e.o. en de verantwoordelijke wethouder over de uitgangspunten op hoofdlijnen.
Om de theorie in verband te brengen met de praktijk heeft de afdeling ook een excursie voor de gemeente georganiseerd op twee agrarische bedrijven in de gemeente. Het college van B&W, gemeenteraadsleden, commissieleden en medewerkers hadden na afloop een duidelijker beeld van de agrarische sector en de innovatieve ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Ontwikkelingen

Specifiek voor de input op het thema ‘landbouw’ heeft de LLTB samen met de gemeente een bijeenkomst georganiseerd in november 2013 voor alle agrarische ondernemers uit de gemeente Stein. Het doel van deze bijeenkomst was dat de agrarische sector aangaf welke ontwikkelingen in de toekomst gaan spelen en welke ambities de ondernemers hebben.
Ook de wijze waarop de gemeente daar een bijdrage aan kan leveren was onderwerp van gesprek. De agrariërs hebben zo zelf een bijdrage geleverd aan de structuurvisie. De LLTB gaat er dan ook van uit dat de voorliggende ruimtelijke structuurvisie voldoende ruimte geeft voor toekomstige ontwikkelingen in de agrarische sector.

Reageren

De LLTB vindt het belangrijk dat agrariërs in het gebied zelf kennis nemen van deze ontwerp structuurvisie en, indien nodig, ook zelf een zienswijze indienen. De structuurvisie is in te zien via de website van de gemeente Stein, kijk op www.gemeentestein.nl.
LLTB-leden die vinden dat er zaken in de structuurvisie staan die collectief aandacht nodig hebben van de LLTB kunnen dit kenbaar maken aan Richard Smeets via rsmeets@lltb.nl. Het ontwerp Ruimtelijke Structuurvisie Stein 2014 ligt nog tot en met 5 november ter inzage.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer