Handtekeningenactie+tegen+TTIP%2Dgesprek
Nieuws
© Karibu.nl

Handtekeningenactie tegen TTIP-gesprek

Een groep van 250 Europese belangenorganisaties voert een handtekeningenactie tegen het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten. Die heeft zich verenigd in de Stop TTIP-alliantie.

Een eerder verzoek om een officieel burgerinitiatief te mogen starten, is door de Europese Commissie afgewezen. Daarom spreekt Stop TTIP nu van ‘een zelfgeorganiseerd burgerinitiatief.’

Het doel is om binnen één jaar één miljoen handtekeningen te verzamelen in tenminste zeven EU- landen. Die zullen worden aangeboden aan de nieuwe president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker.

Deuren moeten open

De alliantie verzet zich tegen de onderhandelingen achter gesloten deuren. Verder is er onder meer de vrees dat vlees van gekloonde dieren en hormoonvlees uit Amerika onherkenbaar in de Europese winkelschappen komt te liggen.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer