Voorwaarden+AVV%27s+blijven+streng
Nieuws
© SZW

Voorwaarden AVV's blijven streng

Minister Henk Kamp (EZ) zal de voorwaarden voor het geven van algemeen verbindend verklaringen (AVV’s) niet versoepelen. Hij maakt dat duidelijk aan de Tweede Kamer.

Onlangs bleek dat Kamp voor de oprichting van producentenorganisaties en brancheorganisaties 1 op 1 de Brusselse regels overneemt. Voor het algemeen verbindend verklaren van bijvoorbeeld heffingen volgt hij een strengere lijn.

In antwoord op vragen van Kamerleden wijst hij erop dat de productschappen mede worden opgeheven omdat er verzet was tegen de verplichte heffingen. Kamp wil er voor waken dat een soortgelijke situatie opnieuw ontstaat.

Vrij ondernemerschap

De bewindsman blijft bij zijn standpunt dat verplichtende maatregelen van producenten- en brancheorganisaties het vrije ondernemerschap niet mogen beperken. Dat vindt hij ‘ongewenst’, aanvragen voor algemeen verbindend verklaringen zal hij daar ook scherp op beoordelen.

Weer

 • Zondag
  29° / 18°
  60 %
 • Maandag
  25° / 19°
  70 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer