Minder+honger+in+de+wereld
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Minder honger in de wereld

Wereldwijd lijden 805 miljoen mensen honger. Dat zijn 100 miljoen mensen minder dan tien jaar geleden, en 200 miljoen minder dan in 1992.

Door meer gerichte acties en verhoogde inspanningen kan de honger in de wereld nog verder worden teruggedrongen, meldt Vilt op basis van een nieuw rapport over voedselzekerheid van onder meer Wereldvoedselorganisatie FAO.

Het aantal mensen dat honger lijdt, neemt gestaag af blijkt uit het rapport. In het huidige tempo kan de millenniumdoelstelling gehaald worden om het aantal ondervoeden per 2015 te halveren. Voor 63 ontwikkelingslanden is dit al gelukt.

Sub-Sahara

Met 805 miljoen mensen lijden ongeveer één op de negen mensen honger in de wereld. De regio Sub-Sahara in Afrika is er nog steeds het slechtst aan toe. Daar is meer dan één op vier ondervoed.

Azië, het meest bevolkte continent, telt in absolute cijfers met 526 miljoen het grootste aantal ondervoeden. In Latijns-Amerika en de Caraïben is de voedselzekerheid er het meest op vooruitgegaan. Oceanië daarentegen, telt meer ondervoede mensen dan in 1992.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 6°
  0 %
 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer