LTO+legt+wensen+neer+bij+Kamp+en+Blok
© Fotex

LTO legt wensen neer bij Kamp en Blok

'De agrarische sector levert een sterke bijdrage aan onze economie en verduurzaamt in snel tempo. Maar wij willen dat de overheid wat doet aan de lastenverzwaringen die in snel tempo op ons af omen.'

Die boodschap legde LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat vandaag neer bij de VVD-ministers Henk Kamp (EZ) en Stef Blok (Wonen en Rijksdienst).

Beide bewindslieden waren vandaag, samen met een VVD-delegatie, op werkbezoek in de agrarische sector.

De campagne voor de Europese verkiezingen loopt nu, met nog een minder dan een week te gaan, op volle toeren. Naast EP-kandidaat Wyno Zwanenburg nam Kamerlid Helma Lodders vandaag deel aan de VVD-tournee in de agrarische sector.

Weerribben

Bij Klaas de Lange, biologisch melkveehouder en zuivelverwerker aan de rand van natuurgebied De Weerribben, ontmoette de VVD een groep plaatselijke, regionale en landelijke LTO-bestuurders.

Die legden hun wensen met betrekking tot Europees en nationaal beleid aan de politici voor.

Milieubeleid

Zo benadrukte Maat dat de agrarische sector dringend behoefte heeft aan een goed en werkbaar milieubeleid.

‘Maak de doelen bepalend en niet de manier waarop je het doet. Als de politiek zorgt voor een minder betuttelend beleid, mag je ons afrekenen op de doelen.’

Laarzenactie

De LTO-voorzitter overhandigde de ministers Kamp en Blok elk een paar laarzen. Dit in het kader van de ‘laarzenactie’ die LTO is begonnen. Beide bewindslieden maakten tijdens het werkbezoek meteen gebruik van hun nieuwe schoeisel.

Weer

 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  10 %
Meer weer